OLINPIAR JOKOAK

Naia Laso skaterrak diploma olinpikoa lortu du, eta Asier Martinez finalerdietan izango da (euskal kirolariak Parisen gaur, abuztuak 6)

Bermeotarra zazpigarren izan da. Asier Martinez finalerdietarako sailkatu da 110 metroko hesidunean, eta John Cabang, lesionatuta, ez da atera. Tessy Eboselek ez du lortu aurrera egitea luzerako jauzian. Futbolean, Espainiak galdu egin du finalerdia.

Naia Laso sailkatzeko probetan, gaur. YOAN VALAT / EFE
2024ko abuztuaren 6a
23:20

Naia Lasok diploma olinpikoa eskuratu du skateboardingeko park modalitatean. Asier Martinezek lortu du 110 metro hesidunetako finalerdietarako txartela; John Cabang ezin izan da lehiatu proba horretan; eta Tessy Ebosele ere kanpoan gelditu da luzerako jauzian. Jose Maria Basterra eta Rafael Villalonga brontzezko dominaren lehian arituko dira, finalerdia galdu ondoren, Espainiako selekzioarekin. Futbolean, Lucia Garcia, Oihane Hernandez, Elene Lete eta Irene Paredesek galdu egin dute finalerdietan, Espainiako selekzioarekin, eta brontzezko domina lortzeko lehiatuko dira.

Kirol proba guztien eta euskal kirolarien egutegi eta ordutegi zehatza kontsultatzeko, egutegi interaktibo bat prestatu du BERRIAk, hemen. Olinpiar Jokoetako informazio guztia ere biltzen da webgune berezi horretan bertan, eta BERRIAko kazetariek Paristik bertatik idatzitako kronikak eta bideoak ere ikus litezke.

Skateboardinga

Naia Laso zazpigarren izan da park modalitatean, eta diploma olinpikoa lortu du. 15 urte besterik ez du, eta lehen aldiz aritu da Olinpiar Jokoetan. Sailkatzeko proban, zazpigarren izan da, 82.49ko punturekin, eta, finalean, postu berean bukatu du, baina lan hobea eginda: 86.28 puntu lortu ditu.

Atletismoa

Asier Martinezek ez du huts egin bigarren aukeran. Sailkatzeko lehen probetan ez zuen lortu 110 metro hesidunetako finalerdietarako txartela. Gaur, ordea, bigarren aukeran, bai. Lehen txandan aritu da. Ez du irteera ona egin, baina amaierarako buelta eman dio, eta bigarren lekuan iritsi da helmugara.

Freddie Crittenden estatubatuarra baino ez du izan aurretik; dominak irabazteko hautagaietako bat da hura. Berak egin du gaurko txandetako denborarik onena. Crittenden eta Martinez bihar arituko dira finalerdietan (19:05). Nafarrak sailkatzea lortuko balu, ostegunean lehiatuko litzateke finalean.

Bestetik, John Cabangek ezin izan du bigarren aukeran aritu. Sare sozialetan argitu duenez, lesionatuta dago, eta, horregatik, ez du parte hartu bere txandan.

Luzera jauzian ere sailkatzeko probak egin dituzte gaur. Bertan aritu da Tessy Ebosele gasteiztarra, baina ez du lortu aurrera egitea. 6.09 metroko jauziarekin, azken lekuan geratu da bere multzoan. 6.02 metrokoa egin du lehen jauzia, bigarrena baliogabea izan da, eta hirugarren aukeran egin du jauzirik luzeena. Halere, ez da nahikoa izan, eta, beraz, Eboselerentzat amaitu dira Parisko Olinpiar Jokoak. Finalerdietarako sailkatu diren guztiek 6.59 metrotik gorako jauzia egin dute; horietatik hiruk 6.80 baino luzeagoa.

Futbola

Espainiak 4-2 galdu du finalerdietan Brasilen aurka. Irene Paredesek lehen 50 minutuak jokatu ditu, eta hark sartu du lehen gola, bere atean. Oihane Hernandez, berriz, bigarren zatiaren hasieran zelairatu da. Lucia Garcia, ordea, aulkian geratu da, eta Elene Lete ez da sartu deialdian. Espainiak hirugarren eta laugarren postuak zehazteko partida jokatuko du ostiralean, Alemaniaren aurka, 15:00etan. Irabazleak brontzezko domina lortuko du. AEBek eta Brasilek jokatuko dute finala, larunbatean, 17:00etan.

Belar hockeya

Jose Maria Basterra eta Rafael Villalonga ez dira finalean arituko. Herbehereen aurka 4 eta 0 galdu dute finalerdietako partida. Aurrez ere herbeheretarrek garaitua zuten Espainiako selekzioa. Joan den ostiralean, multzokako faseko partidan, 5 eta 3 nagusitu ziren. Bada, gaur, emaitza are argiagoa izan da.

Basterrak eta Villalongak brontzezko domina lortzeko aukera dute oraindik. Ostegunean jokatuko dute partida, Indiaren aurka, 14:00etan. Alemaniak eta Herbehereek 19:00etan jokatuko dute finala.