Athletic 2-0 Sevilla

Muniainek eta Raul Garciak Athleticen garaipenarekin ospatu dute agurra

Bi omenduek gol bana sartu dute katedralean etxean jokatu duten azkeneko partidan.

Iker Muniainen eta Raul Garciaren agurra
Iker Muniain eta Raul Garcia athleticzaleei agur esaten. Monika del Valle / Foku
Edu Lartzanguren.
2024ko maiatzaren 19a
22:22

Sevillaren kontrako partidura helburu jakin batekin heldu da gaur Athletic. Ez da ligako postua hobetzeagatik borrokatzea izan, jada ziurtatuta baitauka bosgarren geratuko dela, ezta hurrengo denboraldian Europa Ligan jokatzea ere, kopa irabazteagatik lortua baitzuen eskubidea taldeak apiriletik. Helburua San Mames gotorleku bihurtzea izan da, aurtengo denboraldian behin bakarrik galdu baitute etxean, eta marka horrekin amaitu nahi zuten sasoia. Oso modu berezian lortu du, Sevillari 2-0 irabazita.

Lehoiek lehen zatian egindako presio gogorrak fruituak eman ditu, eta 2-0 agertu da markagailuan lehen hogei minutuak bete baino lehen.

Ordutik aurrera partida ez da moteldu, dena den, Williams anaien konbinazioak eta Raulen buru golegile nagusiak izan baitituzte hainbat aukera bi zatietan, baina hirugarren gola ez da iritsi azkenean.

Sevillak atea hainbatetan jo arren, Julen Agirrezabala atezainak ez du hutsik egin, eta zeroan amaitu du Espainiako taldeak. Unai Simonek, merezitako deskantsua hartzeaz gain, Zamora saria ziurtatu du azkeneko partiduetan ez jokatuta.

Golegileak

San Mamesen etxeko taldearekin azkeneko partida jokatu dute Muniainek eta Raulek, eta haiek izan dira gaur protagonista handienak, ia elkarren segidan sartu baitituzte golak. Lehena Raulek sartu du, 17. minutuan, buruz, De Marcosen erdiratze bikain baten ostean. Bigarrena bi minutura iritsi da, Muniainek Nico Williamsen pasea segadaz jota sartuta.

Partidaren ostean omenaldia egin diete bi jokalariei, ez soilik denboraldi bikain onetako hemezortzigarren partida irabazteko ahalegina egiteagatik, baizik eta bakoitzak talde osoari urteetan eta urteetan emandakoagatik. Hunkituta agurtu dituzte partida ondoren athleticzaleak.