GASTRONOMIA

Urrian zabalduko dute Donostiako Basque Culinary Centerren GOe egoitza berria

Joxe Mari Aizega BCCko zuzendariak eman du berria.

Donostiako Gastronomy Open Ecosystem egoitza, Basque Culinary Centerren egoitza berriaren simulazioa.
Donostiako Gastronomy Open Ecosystem egoitza, Basque Culinary Centerren egoitza berriaren simulazioa.
Irutxuloko Hitza
2025eko apirilaren 14a
15:00
Entzun 00:00:0000:00:00

Donostiako Gastronomy Open Ecosystem (GOe) eraikinaren lanak azken etapan sartu dira dagoeneko, Joxe Mari Aizega Basque Culinary Centerreko (BCC) zuzendariak gaur Donostian egin duten bisita instituzionalean azaldu duenez.

BCCko zuzendariaren arabera, «GOe errealitate bat da, gero eta nabariagoa eta ukigarriagoa». Hala, aurreratu du zentro berriak urrian irekiko dituela ateak «prestakuntza espezializatuarekin, ikerketa eta berrikuntza gastronomikoarekin, ekintzaileei laguntzeko programekin eta herritarrentzako jarduera programa zabal batekin lotutako jarduerekin».

Aizegak adierazi du eraikuntza plana «zorrotz» betetzen ari dela eta obrak «epe barruan» doazela. Gainera, GOe EAErentzat «proiektu estrategiko» gisa definitu du: zortzi sukalde, hamar laborategi, analisi sentsorialerako gela, sormenerako gune bat, ikus-entzunezko ekoizpenerako estudio bat, mila metro koadroko bi coworking gune, enpresentzako, ikasgelentzako eta sukaldeentzako espazioak, gela balioaniztunak, 200 pertsona baino gehiagorentzako edukiera duen auditorioa, esperimentaziorako eta testatzeko jatetxe bat eta kantina bat izango ditu.

Albistea irakurgai osorik Irutxuloko Hitza-n.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.