Donostiako Gastronomy Open Ecosystem (GOe) eraikinaren lanak azken etapan sartu dira dagoeneko, Joxe Mari Aizega Basque Culinary Centerreko (BCC) zuzendariak gaur Donostian egin duten bisita instituzionalean azaldu duenez.
BCCko zuzendariaren arabera, «GOe errealitate bat da, gero eta nabariagoa eta ukigarriagoa». Hala, aurreratu du zentro berriak urrian irekiko dituela ateak «prestakuntza espezializatuarekin, ikerketa eta berrikuntza gastronomikoarekin, ekintzaileei laguntzeko programekin eta herritarrentzako jarduera programa zabal batekin lotutako jarduerekin».
Aizegak adierazi du eraikuntza plana «zorrotz» betetzen ari dela eta obrak «epe barruan» doazela. Gainera, GOe EAErentzat «proiektu estrategiko» gisa definitu du: zortzi sukalde, hamar laborategi, analisi sentsorialerako gela, sormenerako gune bat, ikus-entzunezko ekoizpenerako estudio bat, mila metro koadroko bi coworking gune, enpresentzako, ikasgelentzako eta sukaldeentzako espazioak, gela balioaniztunak, 200 pertsona baino gehiagorentzako edukiera duen auditorioa, esperimentaziorako eta testatzeko jatetxe bat eta kantina bat izango ditu.