Txitxirio entsalada garaiko pikillo piperrekin

Txitxirio entsalada garaiko pikillo piperrekin. IKER MARKINEZ
Iker Markinez.
2024ko irailaren 27a
05:00
Entzun

Iker Markinezek txitxirioak eta pikillo piperrak oinarri hartuta prestatu du aste honetako errezeta.

Dozena bat pikillo piper erreak

Txitxirio egosiak, 300 g

Kalabazina, 1

Azenarioa, 1

Tipula, 1

Lekak, 100 g

Cherry tomatetxoak

Oliba olioa

Gatza

Ozpina

Maionesa
1. urratsa

Urrian sartzear gaude, eta sasoi honetan izar nagusietakoa dugu Nafarroako pikillo piperra. Errezeta honetarako, jada erreak izango ditugu pikillo piper horiek, eta azala eta barruko hazitxoak ere kenduta edukiko ditugu. Ondoren, zinta luzeetan moztu, oliba olio txorrotada bat bota, eta gatz pitin bat. Tuper edo ontzitxo batean gorde gerorako.

2. urratsa

Garbantzuak egosteko, bezperan uretan gau osoan eduki. Hurrengo egunean, ura kendu eta lapiko batean ur berria jarri, gatz pitin batekin. Garrantzitsua da ura irakiten hasi artean garbantzuak ez gehitzea. Beraz, urak irakitean txitxirioak gehitu, eta bertan egosi su ertainean, berrogei bat minutuz.

3. urratsa

Bitartean, barazkiak garbitu eta guztiak tamaina bereko puska txikietan moztu (tomatetxoak ez). Guztiak batera lapikora gehitu, beste 30 bat minutuz. Ez jarri taparik.

4. urratsa

Orain ura kenduko diogu lapikoari. Kontuz! Lapikoko salda ez bota; horrela, hurrengo egunerako zopa goxo bat egiteko erabil dezakegu. Beraz, ontzi batean gorde.

5. urratsa

Cherry tomateak laurdenetan moztu, eta ontzi batean sartu, gatz, ozpin eta olio pixka bat botata. Tomateak nahastu eta txitxirioak gehitu, epel nahiz hotz. Guztia ongi nahastu.

6. urratsa

Platera osatzeko garaian, txitxirioak eta tomatetxoak plateraren erdian kokatu. Pikillo piperrak plateraren bueltan jarri, eta, bukatzeko, maionesa pixka bat gehitu dezakegu.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.