Izokina plantxan, orburu eta baratxuri freskoekin

Izokina orburuekin, baratxuri freskoekin eta cherry tomateekin. IKER MARKINEZ
Iker Markinez.
2025eko martxoaren 14a
05:00
Entzun 00:00:0000:00:00

Iker Markinezek izokina oinarri hartuta prestatu du aste honetako errezeta.

Izokina, lau puska

Dozena bat orburu fresko

Baratxuri freskoa, sorta bat

Cherry tomateak

Gatza

Oliba olioa

Limoi bat

Ziapea

Piperbeltz hautsa

Irina (orburuak prestatzeko)
1. urratsa

Lehenik, orburuak prestatuko ditugu; horretarako, bota ura lapiko handi batera erdia bete arte, gehitu bi koilarakada irin,  eta ondo nahastu. Bota gatz pitin bat,  eta sutan jarri irakin arte. Bitartean, zuritu orburuak txortena moztu gabe. Moztu orburuaren punta, pare bat zentimetro zabal. Ondoren, sartu lapikoan ura irakiten ari dela, eta utzi bertan hogei bat minutuz. Lapikoan bertan gorde. Nahi izanez gero, orburuak bezperan ere egin daitezke. Behin orburuak hozten direnean, uretatik atera, ura ongi kendu, erditik moztu eta gorde plater batean.

2. urratsa

Kendu iletxoak baratxuri freskoei, eta zuritu, porruak garbitzen diren modu berean. Moztu erditik. Jarri lapiko txiki batean, eta estali oliba olioz. Su oso motelean konfitatuko ditugu ordu erdiz. Sua ahalik eta apalen jarri.

3. urratsa

Jarri hiru koilarakada olio konfitatu erretilu txiki batean, bota limoi erdi baten zukua, gehitu ziape koilarakada txiki bat, eta ondo nahastu dena. Ozpin-olio hori gerorako gorde.

4. urratsa

Plantxa edo zartagin zabal bat sutan jarri, eta ondo berotu, su bizian. Ondo berotuta dagoenean, jarri izokina. Baina adi, ez gehitu batere oliorik, izokinak berak badu nahikoa koipe. Gainean gatz pitin bat bota, eta baita piperbeltz hautsa ere. Gutxi gorabehera lau minutu igaro ondoren, buelta eman. Gehitu gatza eta piperbeltz hautsa berriz. Jarraian, jarri erditik moztuta dauzkagun orburuak plantxan, izokinaren bueltan, berotu daitezen. Cherry tomateak ere bota, osorik. Beste lauzpabost minuturen buruan, atera platerera.

5. urratsa

Platerean, jarri orburuak izokinaren inguruan, eta baita txomatetxoak ere. Azkenik, jarri baratxuri fresko konfitatuak izokinaren gainean. Bizigarri gisa, busti pixka bat prestatu dugun ozpin-olioarekin.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Kazetaritza propio eta independentearen alde, 2025 amaierarako 3.000 irakurleren babes ekonomikoa behar du BERRIAk.