Basmati arroza entsaladan

JON URBE / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2012ko ekainaren 23a
00:00
Entzun
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Basmati arroza (400 g)

Azenario bat / Tipulin bat

Kuia txiki bat

Piper gorria eta piper berdea

Leka eskukada bat

Bi tomate, entsaladarako

Oliba olio birjina / Gatza

Sagar ozpina

Azenarioa zuritu, eta laukitxotan moztu, baita kuia txikia eta lekak ere.

Barazki horiek egosteko, lapiko bat urez bete, eta berotzen jarri. Irakiten hastean, gatza bota, eta uretan egosi hamar bat minutuz; ez dugu nahi gehiegi egosterik. Ondoren, atera, eta gorde.

Nahi izanez gero, ur horixe erabili: irakiten eutsi, eta arroza bota. Hamabost bat minutuz irakiten eduki, eta, iragazki baten laguntzaz, arroza ur hotzetan ongi freskatu. Gorde.

Piper berdea, gorria eta tipula txiki-txiki egin, eta lehen egosiriko barazkiekin nahastuko ditugu. Gatz pitin bat eta koilarakada batzuk sagar ozpin bota, baita oliba olioa ere. Norberaren gustura oliozpindu.

Ongi nahastu, eta, gero, arroza gehitu. Berriro ongi nahastu, arrozak oliozpinaren zapore guztia har dezan.

Erretilu polit batean, tomatea xaflatan moztu, eta erretiluaren bueltan jarri; gatza bota, eta oliozpindu.

Bukatzeko, arroza erretiluaren erdian jarri, eta prest izango dugu mahaira zerbitzatzeko. Udako beroekin, gustukoa izango dugu, dudarik gabe!
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.