Abuztuko igande guztietan, bisita gidatuak egiteko aukera izaten da J. Aranburu gaztandegian (Idiazabal). 11:30etik 13:30era bitartean egiten dituzte, eta, lekua bera erakusteaz gain, Idiazabalgo gaztaren ekoizpen prozesua ere azaltzen dute.
Bisita horiez gain, Gaztainaditxulo gaztandegian ere bisitak egiten dituzte udako larunbat guztietan, eta han izaten da Ander barandiaran artzaina, bere lanaren nondik norakoak azaltzeko. Artaldea erakutsi eta haren zaintza eta elikadura nolakoa den kontatzen du, besteak beste. Udako gainontzeko egun guztietan, herriko beste zenbait gaztandegitara antolatzen dituzte bisitak; goizez eta arratsaldez, egunero egiten dituzte hiru bisita saio.
Bisitariek egun oso bat herrian bertan egiteko aukera izan dezaten, pakete berezia prestatu dute bigarren urtez. Interpretazio zentroan eta gaztandegi batean bisita gidatua egin eta herriko jatetxe batean otordu batez gozatzeko aukera ematen dute pakete horrekin, eta igerilekurako sarrera ere banatzen dute.
Bertako gazta
Mundu zabalean ezagun egin da urteen joanean Idiazabalgo gazta, eta tokian tokiko gaztazale askok badute euskal produktuaren berri. Idiazabal herriak eman zion izena gaztari, baina Euskal Herri osoko leku askotan egiten da. Bertako ardi latxaren eta Karrantzako ardien esnearekin egindakoa izaten da; hori du baldintza garrantzitsuena.