SHITAKE ETA ESNEGORRI ZOPA, TIPULA ETA PORRU KARRASKATSUEKIN
Osagaiak:
• 150 g esnegorri
• 200 g shitake
• Tipulin samur bat
• 2 porru
• 2 koilarakada tipula deshidratatu
• 8 xerra ogi (integrala)
• Irin integrala
• 3 koilarakada esnegain
• Oliba olioa
• Gatza eta piperbeltza
• Moztu tipulina eta porruak xafl a mehetan, eta erregosi kazola• batean, olioarekin. Gorde porru baten zati berdea gerorako.
• Garbitu perretxikoak ongi; zatitu, eta bota kazolara. Erregosi dena, eta perretxikoek ura botatakoan, utzi beste hiru minutu egiten.
• Bota barazki salda edo ura, nahastura guztia estali arte. Irakiten hasten denean, gehitu ogi frijitua, eta utzi egosten 20 minutuz. Bota gatza eta piperbeltza, eta birrindu.
• Atera aurretik, moztu gordetako porru zatia juliana eran, pasatu irinetatik, eta frijitu.
Atera krema platerean, porru frijitua eta tipula deshidratatua apaingarri modura jarrita
SESAMOZ ESTALITAKO TOFUA, BROKOLIAREKIN ETA AZALOREAREKIN
Osagaiak:
• 500 g tofu
• 2 baratxuri ale
• Koilarakada bat jengibre
fresko, birrindua
• Koilarakada bat azukre beltz
• 5 koilarakada soja saltsa
• 100 g sesamo
• Koilarakada bat arto irin
• 2 koilarakada irin integral
• 150 g azalore
• 150 g brokoli
• 50 g anakardo zatitu
• Oliba olio birjina
• Gatza eta piperbeltza
• Moztu tofua dadotan, eta jarri ontzi batean, baratxuri xerratuekin, jengibrearekin, azukre beltzarekin eta soja saltsarekin.
• Estali, eta eduki hozkailuan 2 ordu. Nahastu sesamoa irinekin; xukatu ongi tofua, eta pasatu irin nahasturatik. Frijitu oliba olio berotan (kerik atera gabe), gorritu arte.
• Birrindu brokolia eta azalorea gazta birringailuaz, meheegi gera ez daitezen. Berotu zartagin batean 3 koilarakada oliba olio; salteatu anakardoak, gehitu azalorea eta brokolia, eta salteatu su bizitan, beste minutu batez. Atera tofua barazkien gainean, barazkiak salteatu berritan.
Bi proposamen
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik
Ordenatu