Bakailaoa lekekin eta piperradarekin

Bakailao zatiak, piperradaren eta leken gainean jarrita. IKER MARKINEZ
Iker Markinez.
2025eko urtarrilaren 3a
05:00
Entzun

Bakailaoa aukeratu du Iker Markinezek urte berriari ekiteko.

4 puska bakailao

Pipermorro bat

2 piper berde

Tipula bat

400 gramo leka

Baratxuri buru bat

Gatza

Oliba olioa

Kaiena piperra

 

1. urratsa

Piperrada prestatzea da lehen pausoa. Tipula zuritu eta laukitan moztu, baita piper gorriak eta berdeak ere. Gatza eta oliba olioa gehitu horri lapiko batean, eta erregosi su ertainean, ordu erdiz, tapaz estali gabe. Horrela, barazkien ura ongi lurrunduko da. Ondoren, sua itzali, eta bertan gorde.

2. urratsa

Baratxuriak zuritu, eta lapiko batean osorik jarri. Oliba olio txorrotada on bat gehitu. Sutan jarri hamar minutuz, suabe-suabe oliotan konfitatzeko. Sua itzali, eta bakailao takoak bertan sartu, azala gora begira dutela. Lehen bost minutuetan, sua itzalita eduki; ondoren, su oso motelan eduki beste bost minutuz. Atera, eta hozten utzi. Horrela, bakailaoa konfitatuko dugu.

 

3. urratsa

Lekei puntak kendu, eta juliana moduan moztu. Ondoren, galdarraztatu. Horretarako, lapikoan ura jarri, gatz pittin bat bota, eta irakiten hastean, bost minutuz egosi. Atera, eta ongi hoztu.

4. urratsa

Lekak lapiko zabal batean ipini, eta konfitatu dugun bakailaoaren olioa gehitu. Sua bizitu eta berotzen denean, bakailao tako bakoitza hiru zatitan moztu, eta lapikoan jarri, leken gainean eta azala gora begira dutela. Oraingoan, tapaz estali. Bitartean, piperrada berotu.

5. urratsa

Platereratzeko, lehenik lekak jarri platerean; gainean, piperrada, eta azkenik, gainean, bakailao zatiak. Olioz busti nahi izanez gero, gomendatzen dizuet konfitatzeko erabili dugun lapikoko olioa erabiltzea.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.